fredag 19. desember 2014

Lag vakre portretter: Om å blande blits- og dagslys ved portrettfotografering

Erik

"In a world where everyone quite literally thinks that they’re a photographer, immediately talking about lighting or bringing up the subject will make other photographers quiver in fear. If you know how to light a scene though, it will give you an extra boost in knowledge over so many others that when combined with a solid creative vision will take you a long way."

(http://www.thephoblographer.com/2014/08/15/learning-light-important-photography-now-ever/#.VJPqID2cA)
-----------------------

Visst er dagslyset en fantastisk lyskilde hvis det gir nok lys! Dessverre, gjør det svært ofte ikke det i tilstrekkelig grad når vi tar portretter. Lys må ha retning og styrke for at det skal oppfattes som "pent".

Blant svært mange - selv blant fotografer som ser på seg selv som profesjonelle..........................
er det vanlig å si at det å bruke blits som supplement til dagslyset er "noe tull", og at man derfor foretrekker å ikke bruke blits/tilleggsbelysning. Det vi egentlig hører, er at de ikke har kunnskaper nok til å bruke blits, og at resultatene de får (av den grunnen) ikke er gode. Jeg har selv vært medlem av fotoklubb hvor medlemmer som har tatt bilder i tiår ikke tar blitsbilder fordi de "foretrekker dagslyset". Portrettene- og for så vidt mange av bildene de tar, bærer preg av det..... og tilsvarende begrenset kunnskapsnivå på så mange områder.

Med andre ord; Mangel på kunnskaper og redsel for  bruk av ""kompliserte" blitser er ofte synonymt med resultatene man oppnår..

Ta en kikk på denne og lær om hvor enkelt!!! det er å bruke blits. Videoen er laget for å promotere Sekonic lysmålere. Det fokuseres på 30 prosent tilleggsbelysning. Det er lett å oppnå akkurat det samme uten lysmåler. Ta kontakt, så skal jeg fortelle deg hvordan du gjør.. ;-)

Legg merke til forskjellen mellom bildene: Uten- og med blitsIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar