tirsdag 26. august 2014

Torik presenterer

HDR!

Bildene er tatt for å øve på bruk av flere viktige fotografiske teknikker samtidig.

De er alle tatt i Kleppeloen i ettermiddag, - i sterkt solskinn og med sterke kontraster. Med andre ord elendig fotolys. Målet var først og fremst å "overvinne" kontrastene om mulig- dernest å gjengi så mye detaljer som mulig

De tre bildene er HDR'et med kameraet på stativ og med en brennvidde på 17mm.
Hvert av bildene er tatt ved 3 eksponeringer (korrekt eksponering, +2 EV og -2 EV) som så er satt sammen til HDR bilder.

For å framstille fargene riktig, ble det brukt en Xrite ColorChecker Passport som produserte en korrekt DNG fargeprofil for akkurat de lysforholdene som var i eksponeringsøyeblikkene.

Bildene er lett korrigerte i Lightroom 4, påført fageprofilen nevnt over og sendt over til Photomatix Pro som har produsert HDR-bildene. (Dvs... det er VI som har dratt i spakene og laget HDR'ene). For å gjenvinne pixler i de lyseste områdene, er det brukt et modus i Photomatix Pro som egentlig er laget for framstilling av arkitektur-bilder med sterke kontraster. Som du kan se, har dette  hatt en direkte innvirkning på skarpheten. Akkurat dette har vi latt passere fordi vi har lekt oss, eksperimentert og ikke hatt noe ambisjonsnivå utover å kose oss ute i det flotte været.

Videre: Ved brennvidde 17mm og en blender på f/16 som er brukt her, ligger det "Hyperfokale" punktet 62 cm fra linsas frontelement. Objektivet er fokusert på omtrent dette punktet. Når dette er gjort, vil man oppnå skarphet i bildet fra ca. 30 cm foran frontelementet og  helt inn i "uendeligheten". - Altså en dybdeskarphet som er så stor som man med noen grad av rimelighet kan oppnå. Les deg opp litt på emnet på www.dofmaster.com for eksempel og se tidligere innlegg her  på bloggen om temaet.

Altså: Mange ulike ting her som er forsøkt samtidig.

Bildets tekniske kvalitet er kraftig forringet ved komprimering i Blogger

Bildets tekniske kvalitet er kraftig forringet ved komprimering i Blogger

Bildets tekniske kvalitet er kraftig forringet ved komprimering i Blogger

 
 Se bildene over og andre "GRØNNE" bilder i slideshowet på Vimeo! Klikk deg gjerne inn på Vimeo og se i full HD på full skjerm. Slideshowet er produsert nettopp for dette!
 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar