tirsdag 30. september 2014

Det smaker av fugl.. VELDIG GODT!

Erik








INDISK KYLLINGSUPPE MED EPLE, INGEFÆR OG CHILI


Oppskrift:
  •  1 liten løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 - 3/4 rød chili, finhakket
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 gulrøtter, grovt hakket
  • 1 (syrlig) eple, grovt hakket
  • ca. 2 ts karri
  • 9 - 10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utblandet i vann)
  • 2 dl kokosmelk (eller matfløte)
  • 3 - 4 kyllingfileter, i biter
  • hvit(t) nykvernet pepper
  • litt salt
  • rikelig med frisk koriander, grovt hakket
Framgangsmåte
Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart  før du setter i gang.

Fres løken i litt nøytral olje i en gryte, til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med noen minutter. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraft eller utblandet kyllingfond. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 - 15 minutter.

I mellomtiden deler du kyllingfileten i jevnstore biter, som stekes i litt smør eller nøytral olje på middels varme til kyllingen har en fin stekeskorpe på  alle sider. Krydre kyllingen med litt salt og litt nykvernet hvit pepper underveis. Den trenger ikke være helt gjennomstekt enda. Kyllingfileten kan eventuelt erstattes med grillet kylling (uten skinn).

Tilsett kyllingbiter og kokosmelk (matfløte) i suppegryten og gi suppen et lett oppkok. Kokosmelken kan altså eventuelt erstattes med fløte. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Rett før servering rører du inn rikelig med koriander.

Serveres med godt brød, for eksempel nan eller focaccia.

(Klikk på de uthevete ordene for nærmere oppskrifter. Lenkene åpnes i nye vinduer)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar