onsdag 22. oktober 2014

GOLD!

Erik

En liten kuriositet: Produksjonstiden for bildene du ser, var på ca. 10 dager. Selve produksjonen av slideshowet, (inklusive redigering- og montering av filmklipp og lyd), tok 21 dager, og krevde masse jobbing. Totalt tok det hele altså ca. 1 mnd. kontinuerlig arbeid. Det finnes ingen snarveier, bare masse jobbing.

Alle bilder er tatt i januar 2013 i løpet av 7 dager. Vi hadde en periode med sterk kulde. Opptakene er gjort på diverse av strendene på Jæren, ved soloppgang  og ved/etter solnedgang med laaaaange eksponeringer (30 sek ++++). Det er kanskje unødvendig å nevne, men det var kaldt å finne seg selv stående med havvann til over knærne i 15 kuldegrader. :-)

Utstyr brukt: I all hovedsak er fotografiene gjort med en Canon 5D mk II og med et Canon 17-40mm objektiv. Filmopptakene er gjort med en Sigma 12-24mm Rectalinear linse påmontert kameraet. Et par av bildene er fotografert med en Canon EOS 60D. Manfrotto stativ, selvfølgelig. Det er også brukt en Sekonic L358 ekstern lysmåler for mer nøyaktige målinger enn det lysmålings-skiten i kameraet kan klare.

Bildet tatt av Jorda fra verdensrommet er supplert av: National Aeronautics and Space Administration (NASA).Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar