fredag 11. april 2014

The Rules of Film Noir

Erik

"Film noir betyr oversatt svart film eller mørk film, og ble brukt av franske filmkritikere for å beskrive en filmsjanger som hovedsakelig hadde sin storhetstid i USA på 1940 tallet.  Felles for disse filmene var en effektiv, men sparsom bruk av lys, såkalt low-key lyssetting som preges av markante skiller mellom lys og mørke. En slik lyssetting er godt egnet til å skape gjennomgående dunkle stemninger. Film noir inneholdt ofte intense detektivhistorier eller thrillere med dystre menneskeskjebner.
Selve stemningen i filmene var inspirert av de tyske ekspresjonistiske filmene som var store på 1920-tallet. Mange av filmregissørene som lagde filmer i Tyskland på 1920-tallet, som for eksempel Fritz Lang virket også under film noir-perioden.
Et eksempel på en norsk film noir er Edith Carlmars debutfilm Døden er et kjærtegn fra 1949."

Kilde: Wikipedia (http://no.wikipedia.org/wiki/Film_noir)


De som måtte være interessert i Film Noir-epoken kan klikke HER for et søk på Google på "Film Noir Photography" (søket åpnes i et nytt vindu).

Skulle du være interessert i å se hvordan du selv kan lage Film-Noir-utseende når du fotograferer, kan du klikke HER for å se et tidligere inn legg på bloggen. (søket åpnes i et nytt vindu).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar