mandag 27. januar 2014

TE-fotoskole I: Med tinnfolium under haka

Erik

Vil du ha et "beauty"-utseende når du tar bilder?

Sett blitsen på kameraet, rett den rett opp i taket. Om du har et reflektorkort på blitsen din, dra det opp slik at noe av lyset reflekteres rett mot modellens ansikt. (Om du ikke har et slikt reflektorkort, kan du holde håndflata opp bak blitsen... det funker nesten like bra).

Ta opp en 20 - 30 cm bit med tinnfolium som du selvfølgelig alltid har liggende i lomma/fotobagen.
Be modellen holde tinnfolien under haka, slik at lyset fra taket og blitsen reflekteres i tinnfolien og opp under haka og videre til ansiktet.

(Tinnfolium kan også brukes som reflektor av vanlig lys - for eksempel når du tar makrobilder..)

Om du synes effekten av tinnfoliet blir for voldsom, kan du bare erstatte med noe hvit papp fra en papp-eske eller liknende. Effekten er den samme, - bare litt mer diffus.
Du får den samme kule effekten som du ser i alle motefotografiene..

Gratis. Og.. Om du ikke har lekt før, så er slike "gjør det selv"-prosjekter utrolig morsomme..

Det går også an å kjøpe sammenleggbare reflektorer for en billig penge hos for eksempel Japan Foto. Vi bruker selv slike, og de er også nyttige som reflektorer/deflektorer for sollys.


Bildet du ser, kommer rett fra kameraet, er eksportert som en jpg-fil  og er ikke bearbeidet på noen måte ut over dette. Det ble bare tatt dette ene bildet.Tenk også på at lys som treffer et reflekterende materiale, reflekteres i nøyaktig samme vinkel ut, som det hadde vinkel inn mot materialet. Med andre ord: Vinkelen på reflektoren under haka, kan medføre refleksjoner i for eksempel briller om du ikke er observant. Gjør noen forsøk og se hva som fungerer da vel? :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar