lørdag 13. april 2013

Kakebaking


Siden vi imorgen skal ha et lite familieselskap for yngstemann så må det kakebaking til. Og mor i huset er i full gang med å ordne dette. Her kommer det litt bilder av verdens beste kokoskake som jeg fant på bloggen til Chocolana :http://chocolanasblogg.blogspot.no/ Den er bare så frisk, saftig og god så den er vel verdt å prøve. Oppskriften vil dere finne under bildene. Erik har så lyst på kaka at han nesten ikke klarer å vente til imorgen.


 

 3 egg
5 dl sukker
2,5 dl blanding av saften av en appelsin og smeltet smør ( jeg brukte bare melange )
2,5 dl kokosmasse
5 dl hvetemel
2,5 dl skummet kulturmelk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Melisglasur:

Melis
Vann
Litt sitronsaft ( avhenger av hvor syrlig du vil ha glasuren)
Kokos og revet appelsinskall til pynt ( jeg brukte apsikat denne gangen )

Pisk sammen egg og sukker (jeg bruker alltid mikser). Press saften av en appelsin og hell i målekoppen. Hell i smeltet smør til det blir 2,5 dl. Rør blandingen inn i eggedosisen. Rør i de øvrige ingrediensene. Hell røren i rund form som er kledd med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 1 time. Dette avhenger litt av stekeovnen. Følg med og prøv gjerne med en stekepinne om kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt før du pynter den.
Nyt :-)

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny blogg! Skal bli artig å følge med den. Filmen i det første innlegget var bare helt nydelig. Og denne kaka skulle jeg gjerne mumsa i meg en bit av ja. :)
  Klem fra (Tove)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Tove :-) Det var koselig, nå har jeg også bokmerket din blogg og skal se mere der enn jeg har gjort tidligere, ser at du har mange fine bilder og de må jeg jo følge med på :-)
   Kaka må du bake, den smaker helt nydelig :-)
   Stor klem :-)

   Slett
 2. Om noen skulle lure..
  En av de beste! kakene jeg har smakt!!

  Erik

  SvarSlett